FAQ - Veel gestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen.
Als uw vraag er niet bij staat kunt u uw vraag stellen door een mail naar de secretaris te sturen, dit kan via secretaris@gifkikkerportaal.nl

Vereniging

Bij wie kan ik terecht met vragen over de registratie van mijn gegevens?

Dendrobatidae Nederland hanteert een strikte scheiding tussen de gegevens op onze website + forum en de NAW-gegevens die nodig zijn voor een betaald lidmaatschap. Deze gegevens zijn opvraagbaar via verschillende mailadressen. Voor vragen over onze online omgeving is extra informatie beschikbaar via de DN Privacy Officer IT-support@gifkikkerportaal.nl. Voor vragen over het lidmaatschap kunnen DN leden terecht bij ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Voor het opzeggen van je lidmaatschap kun je terecht bij de ledenadministratie. Stuur een mailtje naar ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl met daarin uw naam en adres o.v.v. opzeggen lidmaatschap.

Wanneer komt het nieuwe DN magazine uit?

Onze magazines verschijnen aan het eind van de maanden maart, juni, september en december. Natuurlijk kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Ons magazine is tenslotte een verengingsblad dat door zeer gemotiveerde vrijwilligers wordt geproduceerd. Door onfortuinlijke omstandigheden is het altijd mogelijk dat er ergens een vertraging ontstaat.

Leden die buiten Nederland woonachtig zijn moeten vaak wat langer wachten op hun magazine. Het is niet ongebruikelijk dat het magazine daar aan het begin van de eerstvolgende maand arriveert.

Hoe kan ik op de Kikkerdag aantonen dat ik lid ben?

Voor elke Kikkerdag printen wij enkele actuele ledenlijsten uit. Bij binnenkomst controleren wij of u op de lijst staat. Wij hanteren dus geen systeem met ledenpasjes.

Website

December 2009
Anonym
/ Categorieën: DN

December 2009

Allobates spumaponens, een koekoek in schuimnesten
Broedzorg kan een kostbare en tijdrovende aangelegenheid zijn voor de ouders. Daarom is het niet verwonderlijk dat broedparasitisme wijd verbreid is. Daarbij maakt de parasiet gebruik van de ouderlijke zorg van de gastheer. Niet alleen bij de ons bekende koekoek, maar ook bij mestkevers, spinnen en vissen vinden we broedparasieten. 
Alleen voor DN leden, lees artikel...
 
Ervaringen bij de bouw van paludaria
In dit artikel beschrijf ik mijn ervaringen met het zelf bouwen van paludaria. Hierbij heb ik dankbaar gebruik gemaakt van goede ideeën en kennis van de Studievereniging Het Paludarium, waarvan ik sinds de oprichting in 1975 lid ben. Uitgangspunt van de vereniging is dat een paludarium mooi in een huiskamer moet staan en dat dieren en planten er op een verantwoorde wijze in gehouden kunnen worden. Het gebruik van goede technische hulpmiddelen staat hierbij centraal.  
Alleen voor DN leden, lees artikel...

Gifkikkers in Puerto Viejo de Sarapigui, Costa Rica
In de zomer van 2008 heb ik samen met mijn vriendin Costa Rica bezocht. Voor ons was dit de eerste reis naar een tropisch regenwoud. Wij keken dan ook lang uit naar deze ervaring: “op zoek naar het tropische leven”. Ik ben vooral gericht op (gif)kikkers, terwijl  mijn vriendin geïnteresseerd is in de meest uiteenlopende insecten.
Alleen voor DN leden, lees artikel... 
 
Sapo pingo de ouro, miniatuurkikkers van het geslacht Brachycephalus
Als gifkikker hobbyisten zijn we natuurlijk allemaal bekend met de enorme kleurenpracht zoals we die binnen de Dendrobatidae kennen, maar ook de Madagassische Mantella’s hebben velen van ons weten te interesseren. Vakanties naar kikkergebieden in Zuid-Amerika en Madagaskar worden dan ook met grote regelmaat ondernomen, waarbij vele mooi gekleurde kikkertjes kunnen worden gevonden. Toch zijn er grote aantallen gekleurde kikkertjes die onder velen van ons lang niet zo bekend zijn. 
Alleen voor DN leden, lees artikel...
 
Het maken van een kikkerhabitat  in de tropen 
                        
Wij wonen nu vijf jaar in Panama. De kikkerhobby heeft ons hierheen gebracht en we hebben nu genoeg stof om interessante artikelen voor het DN magazine te schrijven.
Aanvankelijk gingen wij op vakantie met onder andere het doel om kikkers te zien.
Om een lang verhaal kort te houden: wij zijn gebleven en genieten dagelijks van de omgeving en natuurlijk van alle soorten kikkers. 
Alleen voor DN leden, lees artikel...
 
Rio Napo
In september 2008 heb ik samen met mijn vrouw een reis naar Ecuador gemaakt. We hebben verschillende locaties bezocht. In dit artikel doe ik verslag van onze trip naar de fameuze Rio Napo. Alsof er een gordijn openging stapten we bij een meertje het paradijs binnen. Zo mooi, rustig en vredig. Alles valt hier als een legpuzzel in elkaar. Schitterende bomen en palmen met een frisgroene kleur. Het rustgevende geluid van tal van vogels. Een stukje overweldigende natuur op onze aardbol.
 
Bruine verkleuring bij pijlgifkikkers
Al meer dan 20 jaar houd ik me bezig met het verzorgen en kweken van pijlgifkikkers.
In deze periode heb ik in deze hobby veel progressie gezien.
Soms ook, voor de liefhebberij, in feite minder belangrijke ontwikkelingen, denk hierbij aan naamgeving.
 
Montserrat fluitkikker (Leptodactylus fallax)
Velen van ons zijn bekend met de kleine gifkikkertjes. Sommigen zijn bekend met boomkikkers. Weinigen zullen de Montserrat fluitkikker kennen. Het is geen gifkikker en ook geen boomkikker. Het is één van de grootste kikkers die op dit moment nog leeft.
 
Epipedobates boulengeri, E. machalilla en E. espinosai in Ecuador
Het westen en het noordwesten van Ecuador herbergen drie soorten Epipedobates. Het zijn in het algemeen zeer schuwe dieren die je in het veld wel volop kunt horen, maar nauwelijks zult zien. Sommigen van u kennen mogelijk Epipedobates boulengeri. Dit diertje is in de hobby aanwezig en wordt af en toe aangeboden op DN-beurzen. In dit tweede artikel over Epipedobates willen wij deze drie soorten aan u voorstellen.
 

Het begin van een fascinerende hobby

De afgelopen twee en een half jaar heb ik ervaring opgedaan in de kikkerhobby. Ik heb altijd met veel interesse de artikelen gelezen hoe andere hobbyisten hun kikkers houden en verzorgen. Om die reden wil ik jullie met dit artikel laten meekijken hoe ik ben begonnen en hoe ik nu de hobby beleef.

 
Onderzoek naar chytrid in de hobby

Printen
4131 Waardeer dit artikel
2.8

Forum

Hoe kan ik me abonneren op het forum?

  • Ga naar het forum
  • Klik op "Categories"
  • Klik op het plusje bij de gewenste categorie

Hoe kan ik een privé bericht (PM) naar iemand sturen vanaf het forum?

  • Ga naar het forum
  • Klik op de ontvanger van de PM
  • Klik op "Stuur bericht"
  • Maak het bericht en verstuur het

Hoe kan ik foto’s in een topic plaatsen op het forum?

  • Ga naar Bijlagen
  • Choose File en upload de foto
  • Klik dan op Afbeelding invoegen om de foto in de editor te krijgen.

Hoe kan ik reageren op een aanbod op het forum?

Op de aangeboden topics kan je alleen via de PM reageren. Je moet wel een account hebben en ingelogd zijn.

Regels aanbod op het forum

De volgende velden zijn verplicht in te vullen:

  • Aantal
  • Leeftijd
  • Prijs
  • Woonplaats

Daarnaast dien je de volgende velden in je profiel goed ingevuld te hebben.

  • Voornaam of voorletter
  • Achternaam
  • Email
  • Woonplaats

Indien een veld niet goed is ingevuld zal de advertentie verwijderd worden!

Je profiel kan je invullen door op je naam rechtsboven in het scherm te klikken. In het eerste scherm kan je, je email wijzigen en als je op de link Profiel beheren klikt kan je, je woonplaats invullen.

Als het vermoeden bestaat dat het om illegale kikkers gaat dat wordt de advertentie verwijderd.

Wildvangkikkers zijn net als op de kikkerdag niet toegestaan.

Commerciële advertenties zijn niet toegestaan.

Wat verstaan we onder commerciële advertenties.

  • Advertenties van bedrijven. (Ook al gaat het maar om b.v. één kikkertje)
  • Advertenties van particulieren waarin zij producten en/of dieren hebben aangekocht met als doel deze weer te verkopen (handel).
  • Advertenties van particulieren waarin zij b.v. voedseldieren of planten aanbieden die alleen gekweekt zijn om de verkoop. Een stekje of bakje fruitvliegen die je over hebt is geen probleem, grotere hoeveelheden wel. Als het om een paar doosjes of stekjes gaat dan mogen deze tot maximaal twee keer per jaar worden aangeboden. Vaker of grotere hoeveelheden worden gezien als handel.

Back To Top